Rólam

Dr. Kiss Krisztina, gyógyszerész vagyok. Már gyermekként vonzó volt számomra a patikai légkör. Kislány koromban sok időt töltöttem egy falusi patikában, amit gyógyszerész nagynéném vezetett. Ott szívtam magamba a gyógyszertári levegő illatát, tisztaságát, a fehér köpeny tiszteletét. A varázslatos nevű eszközök, patendulák, pisztillusok, szigillumok és társaik bűvös erővel hatottak rám. A patikai laborban folyó gyógyszerkészítés lenyűgözött, megilletődve szemléltem, ahogy az összetevők kenőcsökké, krémekké, emulziókká, oldatokká, pilulákká, kúpokká formálódtak a precíz munka során, az alapanyagok, olajok illata bevésődött az emlékezetembe. Mindezen meghatározó élmények és az egyre mélyülő vágy, hogy segíteni tudjak másoknak, az évek során egyértelművé tették, hogy a gyógyszerészeti pályát választom hivatásomnak. A diplomámat 2000-ben kaptam kézhez a szegedi Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem (ma Szegedi Tudományegyetem) Gyógyszerésztudományi Karán. Már a szakdolgozatomat is kozmetikumok, emulziók stabilitásából írtam. Majd újabb négy év szakképzés következett, amelynek végén farmakológiából (gyógyszerhatástan) tettem szakvizsgát.

A folyamatos patikai munkám mellett a gyógyszerészet több ágába is belekóstoltam, dolgoztam hatóságnál, kórházban, gyógyszercégnél és a gyógyszer-nagykereskedelemben is. Ennek köszönhetően széleskörű szakmai tapasztalatra tettem szert, miközben rájöttem, hogy mégiscsak a patikai szolgálat áll hozzám legközelebb. Már csak azért is, mert ott van lehetőség arra, hogy közvetlenül segíthessek az embereknek.

Az akadémiai orvoslás és a gyógyszerek megismerése mellett kezdettől fogva érdekeltek a természetes, alternatív gyógyászati lehetőségek is. Tudásomat kibővítettem a holisztikus szemléletű terápiák tanulmányozásával. A jóga, a relaxáció, a meditáció, a különböző légzéstechnikák egészségmegőrző és -helyreállító hatása ma már egyértelműen bizonyított, magam is jóga gyakorló vagyok már közel húsz éve. A Bach virágterápiát, a homeopátiát, a Schüssler terápiás sókat, a Schüssler arcdiagnosztikát és az aromaterápiát nagyon jó eredményekkel alkalmazom a patikai gyakorlat során is. Ezekkel a szelíd gyógymódokkal beindítható, illetve fokozható a szervezet öngyógyító, helyreállító képessége. Az a tapasztalatom, hogy az igazi gyógyulást az integratív medicina hozza el, vagyis az, amikor az embert teljes egészében, testi-lelki-szellemi szinten, környezetével, életmódjával, hitrendszerével együtt szemléljük. A problémák kezelése akkor lesz eredményes, ha megtaláljuk a páciens számára a legmegfelelőbb terápiás lehetőséget. Ehhez szükség lehet orvosi kivizsgálásra, kezelésre, gyógyszerekre és/vagy kiegészítő, természetes megoldásokra is. A természetgyógyászat legnagyobb lehetősége a megelőzésben rejlik. Ezért nem mindegy, hogy milyen életmódot folytatunk, mit gondolunk a világról és önmagunkról, illetve hogy mivel tápláljuk a testünket, lelkünket, bőrünket.

A tudatos bőrápolás is az egészségmegőrzés fontos része. Éppen ezért oda kell figyelnünk, mivel ápoljuk a bőrünket. Vegyi anyagoktól hemzsegő, egyre mesterségesebb környezetünkben, amennyire lehet, meg kell próbálnunk kizárni a testidegen, szervezetünket megterhelő anyagokat. Fokozatosan érett meg bennem a gondolat, hogy a természet adta kincseket, azaz a gyógynövények, virágok, zöldségek, gyümölcsök értékes kivonatait bőrápolási céllal felhasználjam. Kezdetben csak magam, családom és ismerőseim számára készítettem krémeket, olajokat, majd később bővült ez a kör. A pozitív visszajelzések ösztönöztek arra, hogy megszülessen a Dr. Kiss natúrkozmetikai termékcsalád. A készítmények 2020. óta érvényes CPNP (Cosmetic Products Notification Portal) regisztrációval rendelkeznek. A regisztrációt a termékek alapos fizikai, kémiai, biológiai és mikrobiológiai vizsgálata, valamint dokumentációs munkálatok előzték meg.

Hiszem, hogy tudatos odafigyeléssel sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért. A velünk élő természetet védve és segítségül hívva rátalálhatunk az egyensúlyunkra, visszakerülhetünk a középpontunkba. A belső béke megteremtéséhez, önmagunk megismeréséhez és elfogadásához lelassulásra, egyszerűsítésre, csendre, a belső hangunk meghallására is szükségünk van. Ha rájövünk arra, hogy minden, ami fontos, már rég jelen van az életünkben, s ezt megtanuljuk értékelni, megnyugodhatunk. Már nem a külső körülmények fognak meghatározni bennünket, s nem fogjuk azt érezni, hogy lemaradunk valamiről. Az evolúciós, ősi öngyógyító folyamatok a nyugalom, az elengedettség hangulatában képesek beindulni a testünkben. Kívánom, hogy mindenki rátaláljon a saját belső erejére. Saját tapasztalataimmal, megszerzett tudásommal ennek eléréséhez szeretnék segítséget nyújtani a hozzám fordulóknak.

Back to Top
Added to cart
Shopping Cart
Close

Nincsenek termékek a kosárban.